Goede voornemens, wie kent ze niet?
September 2017, in de cocabladeren ziet Silvia Calisaya dat het echt tijd is voor mij om te stoppen met roken. Niet alleen voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van Q’ari die ook last heeft van mijn roken.
3 Oktober 2017, ik stop met roken en dat valt samen met de grote landelijke actie “Stoptober”. Ik heb daar niet zoveel van meegekregen, maar wel de app gebruikt die bij stoptober hoort.

Ik heb nog heel even gedacht, zal ik per 1 januari stoppen met roken? Maar waarom uitstellen wat je per direct kan veranderen? En eigenlijk diep van binnen ook wil veranderen! Als ik deze blog schrijf is het 23 december en ben ik nog steeds gestopt met roken. Ik heb wel een terugval gehad na het overlijden van mijn oma. En dat hoort er bij, verandering gaat met vallen en opstaan. In plaats van mezelf en het stoppen met roken als een mislukking te bestempelen heb ik mijn oude gewoonte geaccepteerd en ben ik mijn nieuwe gewoonte weer opgepakt.

Op weg naar de challenge vind ik dat ik zelf ook mee mag gaan doen! Ik heb ervoor gekozen om gezonder te gaan eten en als het mogelijk is gelijk een aantal kilo’s kwijt te raken. Na het stoppen met roken en het verlies van mijn oma ben ik een beetje de verkeerde kant op ontploft 😉

Nu kon ik het niet laten om toch alvast te beginnen met minder koolhydraten te eten en minder suikers. Maar vanaf 1 januari wil ik er voorledig voor gaan!

Welke goede voornemens heb jij? En kan jij, net als ik, wel een steuntje in de rug gebruiken? Doe je dan ook mee met de challenge Ja – ik  kan het volhouden!

We starten 1 januari en maken van 2018 het jaar dat alle goede voornemens uit gaan komen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie