Laatste nieuws en blog

Goede voornemens

Goede voornemens, wie kent ze niet?
September 2017, in de cocabladeren ziet Silvia Calisaya dat het echt tijd is voor mij om te stoppen met roken. Niet alleen voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van Q’ari die ook last heeft van mijn roken.
3 Oktober 2017, ik stop met roken en dat valt samen met de grote landelijke actie “Stoptober”. Ik heb daar niet zoveel van meegekregen, maar wel de app gebruikt die bij stoptober hoort.

Ik heb nog heel even gedacht, zal ik per 1 januari stoppen met roken? Maar waarom uitstellen wat je per direct kan veranderen? En eigenlijk diep van binnen ook wil veranderen! Als ik deze blog schrijf is het 23 december en ben ik nog steeds gestopt met roken. Ik heb wel een terugval gehad na het overlijden van mijn oma. En dat hoort er bij, verandering gaat met vallen en opstaan. In plaats van mezelf en het stoppen met roken als een mislukking te bestempelen heb ik mijn oude gewoonte geaccepteerd en ben ik mijn nieuwe gewoonte weer opgepakt.

Op weg naar de challenge vind ik dat ik zelf ook mee mag gaan doen! Ik heb ervoor gekozen om gezonder te gaan eten en als het mogelijk is gelijk een aantal kilo’s kwijt te raken. Na het stoppen met roken en het verlies van mijn oma ben ik een beetje de verkeerde kant op ontploft 😉

Nu kon ik het niet laten om toch alvast te beginnen met minder koolhydraten te eten en minder suikers. Maar vanaf 1 januari wil ik er voorledig voor gaan!

Welke goede voornemens heb jij? En kan jij, net als ik, wel een steuntje in de rug gebruiken? Doe je dan ook mee met de challenge Ja – ik  kan het volhouden!

We starten 1 januari en maken van 2018 het jaar dat alle goede voornemens uit gaan komen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewust wandelen in Breda

De herfst is begonnen!

Gisteren voelde ik het echt, het is herfst! Er zit een frisse kou in de lucht waarvan je gewoon weet, die vertrekt voorlopig niet meer. De zomer is echt voorbij, de herfst is in volle gang en de winter, de winter die komt er aan.

Zeker in combinatie met de wintertijd. Het is in 1 keer vroeg donker! Waar ik in de zomer regelmatig met de hond een lange avondwandeling maak, is het nu echt weer aanpassen. Vooral overdag met de hond op stap, zodat we allebei onze beweging krijgen.

Tijdens de opleiding wandelcoaching leer ik volop nieuwe dingen die ik graag met je wil delen in een wandelcoachtraject. Maar ook gedurende de wekelijkse wandelingen die ik vanaf november 2017 organiseer.

Iedere dinsdag met een kleine groep op stap in het mooie Mastbos. Een wandeling van ongeveer een uur, waarin we starten met de 5 stappen naar bewust wandelen. Eventueel nog een leuke andere oefening om je meer en meer bewust te maken van je omgeving.

Na de wandeling lekker warm worden in de Kogelvanger met een kop thee/koffie en wat lekkers erbij. Op deze manier wordt wandelen een traktatie voor lichaam en geest!

Je bent van harte welkom om mee te wandelen. De kosten hiervoor zijn 11 euro, inclusief de traktatie in de Kogelvanger en begeleiding in bewust wandelen. Wandel je in 2017 voor de eerste keer mee? Gebruik dan de code WANDELMEE en ontvang 50% korting. Je betaald dan maar €5,50 voor je eerste wandeling.

Om ervoor te zorgen dat iedereen die mee wil lopen ook mee kan lopen moet je je wel even van te voren aanmelden. Anders vertrekken we misschien zonder jou en dat is niet de bedoeling.

 

Zomertijd, wintertijd…. Het is weer het moment om de klok te verzetten!

Wat is het ook alweer? Vooruit, achteruit?

Er zijn verschillende foefjes en dit is degene die ik gebruik.
Voorjaar ➔zomer tijd ➔ vooruit
Najaar ➔ wintertijd ➔ achteruit

Ieder half jaar zie ik er weer tegenop, het verzetten van de klok. Mijn hele ritme gaat ervan in de war! Ik ben veel te vroeg wakker, ga voor mijn gevoel veel te vroeg naar bed. En ik heb trek op de meest vreemde momenten.
Ik kan de tijd niet meer inschatten en het licht van buiten is ook even helemaal geen graadmeter! Wat ik ook erg jammer vind, een lange wandeling in de avond, dat is voorlopig weer voorbij! Lopen in het donker met de hond vind ik niet erg, maar een echte lange wandeling in het donker, dat doe ik toch niet. Op naar meer wandelingen overdag dan maar.

Het duurt een dag of 7 en dan ben ik er wel weer aan gewend. Maar van mij persoonlijk mag het afgeschaft worden!
Vanavond voor het slapen gaan de radiowekker een uur terug zetten. Volgens mij weten alle andere apparaten in huis dat ze om 3.00 uur opeens terug moeten naar 2.00 uur. Ook al zo’n bijzonder proces!

Wat vind jij van het verschuiven van de tijd?

Hier nog wat foefjes om te onthouden of de tijd voor- of achteruit gaat!

➔ WinTERUG
➔ korte mouwen korter slapen, lange mouwen langer slapen
➔ Herfst, koud, donker, lekker uurtje langer slapen
➔ Als de klok een auto was; dan is zomertijd je voorruit en wintertijd je achterruit
➔ SPRING forward, FALL backward
➔ Als er blaadjes aan de bomen groeien, komt er een uur ‘bij’. Als de blaadjes van de bomen vallen, ‘valt’ er een uur af.

Heb jij nog tips om te onthouden of de klok voor- of achteruit gaat?

Loslaten en oogsten

De herfst is vaak een periode van loslaten en een periode van oogsten.

Wat ik op dit moment met veel vertrouwen en liefde loslaat is het vangnet van een uitkering. Na maandelijks steeds meer van mijn WW-uitkering “ingeleverd” te hebben ben ik nu op het geweldige punt aangekomen niet langer gebruik te hoeven maken van de uitkering. Hoe “toevallig” dat dit punt precies samenvalt met de einddatum van de WW-uitkering.

Ik mag gaan oogsten waarvoor ik me de afgelopen jaren heb ingezet en vooral niet vergeten te genieten van mijn bloeiende praktijk die mij in alles voorziet wat ik nodig heb.

Er is nog iets wat ik wat ik bewust ga loslaten. Jullie (de mensen die me volgen op Facebook) hebben met me mee gewandeld op weg naar een uniek en persoonlijk Moeder Aarde Orakelset! Tot op heden heb ik nog steeds niet een vorm gevonden waarmee ik de was kan beschermen. Of het is een manier die echt uren in beslag neemt waarmee de kosten van de set over de 200 euro gaat komen. En laten we reëel zijn, zo bijzonder is de set nu ook weer niet 😉

Voor nu stop ik met de praktische ontwikkeling van de Moeder Aarde Orakelset. Ik heb de tijd nodig om andere dingen vorm te geven. Dit betekend zeker niet het einde van de Moeder Aarde kaarten. Juist doordat ik de set nu loslaat komt er weer ruimte voor het maken van kaarten. Allemaal heel erg bedankt voor jullie hulp! En als de kaartenset weer uit de koelkast komt, dan breng ik jullie zeer zeker op de hoogte!


Iedere vrijdag zal ik kaarten blijven plaatsen en ik verwacht ook weer regelmatig kaarten en boodschappen in het moment te gaan maken. Daar komt weer ruimte en tijd voor!

Mijn weg van hulpverlening en Moeder Aarde

Na de Mavo ben ik naar het MDGO gegaan en vervolgens in Breda gaan studeren aan het HBO. Van de Mavo naar Activiteitenbegeleiding naar Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bijna 20 jaar werk ik nu als reguliere hulpverlener met zeer verschillende mensen, met erg veel plezier!
En toch miste ik iets in mijn leven. Na vele omzwervingen, persoonlijke ontwikkelingen en bewustwordingen heb ik mijn plekje gevonden. Op mijn unieke manier in persoonlijke contact met Moeder Aarde, de natuur om ons heen.

De tijd is aangebroken om dit samen te voegen! Professionele hulpverlening in combinatie met de natuur. Om dit op een goede manier samen te voegen heb ik de opleiding Wandelcoaching gedaan. Het is tijd om ook hiermee mee naar buiten te treden!

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op via info@padmapani.nl. Dan bekijken we de mogelijkheden. Binnenkort is er meer informatie terug te vinden op de website!

Iedere dinsdag wandelen we in een groepje van maximaal 10 personen in het Mastbos. Voor meer informatie klik je hier.

Wil je alvast beginnen met wandelen? De eerste stappen zetten naar bewust wandelen? Of je nu 5 minuten de tijd hebt of een uur, bewust wandelen kan altijd en overal!


Download hier gratis het ebook 5 stappen naar bewust wandelen.

Wat ben jij op dit moment aan het oogsten en loslaten?

Welkom bij de nieuwe website van Padmapani!

Een aantal maanden geleden kreeg ik een telefoontje van mijn website hosting met het aanbod om mijn website volgens de normen van 2017 te maken. Hmmm, dat voelde toch wel even een beetje vreemd, want ik maak al zeker 10 jaar mijn eigen websites! Oei, daar ligt ook gelijk het probleem van mijn site, deze was zo 1997! Uiteraard werden er gouden bergen beloofd over het aantal mensen dat mijn site zal gaan vinden, want ze gaan me helpen met de teksten schrijven en de SEO voor me doen. Dat laatste was, in combinatie met het moderner maken van mijn site, het duwtje dat ik nodig had. Want ik heb helemaal geen zin meer in dat SEO-gedoe. En om dat goed onder de knie te krijgen moet ik daar echt nog wel wat scholing in gaan ontvangen.

Tijd om de touwtjes uit handen te geven, dit keer aan een officieel team van webdesigners. De eerste weken erg fijn telefonisch en mailcontact en vervolgens helemaal niets meer! In de telefoon geklommen en gevraagd wat er aan de hand is. Blijkbaar zijn ze achter de schermen op een ander systeem overgestapt, maar ze zullen zo spoedig mogelijk weer aan mijn site gaan werken. En ja hoor, een week later weer volop mail en telefonisch contact. Dat moet helemaal goed gaan komen!

En toen gaven ze me de inlogcodes, zodat ik mee kan kijken achter de schermen. Helaas zou ik bijna zeggenWant wat ik zag, daar was ik niet blij mee! Er is een tabblad met SEO en deze was helemaal niet ingevuld, snel uitgezocht hoe ik de SEO van mijn individuele pagina’s kan bekijken en toen sprong ik wel een beetje uit mijn vel….

Helaas voor de medewerker die ik op dat moment aan de telefoon had om mij “door het programma heen te leiden”. Want wie gaat mij ooit vinden op mijn beginpagina met het woord “home”? Of wat denk je van de zoekwoorden “over mij”? Ga jij die gebruiken op het moment dat je graag meer informatie wil over begeleiding, wandelcoaching of Moeder Aarde kaarten van mij in Breda, bij Padmapani?
Ik denk het niet. En wonder boven wonder, de medewerker was het wel met me eens en maakte er gelijk een prioriteit van om dit aan te passen.

Een beetje beduusd, zo kwam het in ieder geval op mij over, zei hij dat het de eerste keer is dat hij iemand spreekt die zo goed met het programma overweg kan. Ik vertel hem dat ik al ruim 10 jaar mijn eigen websites maak, zelf heb geprogrammeerd en met veel verschillende programma’s heb gewerkt. En dat ik daarin dus aardig wat ervaring heb. Maar nu juist mijn tijd en energie in andere dingen wil gaan steken en dat ik verwacht dat zij het beter kunnen dan ik. Dus kom maar op, laat maar zien waartoe je in staat zijn!

Stiekem was ik heel blij dat ik de inlog kreeg zodat ik achter de schermen kan gaan werken. Want ik heb het echt nodig om de basis te zien om te weten wat ik anders wil. En zo blijkt dat er 2 pagina’s uit mochten en deze worden samengevoegd in een webwinkelpagina. Als het zover is, dan nog even uitvogelen hoe mijn digitale kassa eraan gekoppeld kan worden.

Ik kan de controle niet helemaal uit handen geven en volgens mij is dat ook niet de bedoeling. Want de website is en blijft mijn visitekaartje en ik moet er helemaal tevreden mee en over zijn wil ik mijn akkoord voor lanceren geven.
Het heeft dan ook wat langer geduurd dan dat ik had verwacht, maar hier is ze dan, de nieuwe website van Padmapani!

Wees welkom enne, als je verbeterpunten hebt, laat ze me vooral weten! Ik zet mijn websitespecialisten graag zinvol aan het werk!

Van hart tot hart,
Alexandra

PS, ik ben benieuwd naar de beloofde gouden bergen, ik hou je op de hoogte!

Bovenstaande schreef ik een aantal weken geleden, er vast van overtuigd dat het helemaal goed zou komen!

Na nog wat mailcontact heen en weer bleef het stil aan de kant van de webdesigners. Weer maar eens telefonisch kontakt gezocht en ja hoor, ik kreeg een mailtje terug. Blijkbaar is het niet handig om met mij te praten als ik aangeef niet tevreden te zijn. Ik kreeg namelijk als reactie dat ik niets meer van me had laten horen en daarop ben ik weer in de telefoon geklommen. Aangegeven dat dit niet de manier is waarop ik wil communiceren, dat ik niet tevreden ben over de gang van zaken en dat dit dus danig veel frustratie oplevert dat ik het liever allemaal zelf doe! De vriendelijke dame aan de telefoon kon hier niet zoveel mee (verschillende schijven uiteraard) en vroeg me dit via de mail als reactie te geven.

Nu wacht ik dus rustig af op wat komen gaat. Ik heb gevraagd of ze zo vriendelijk willen zijn mijn geld terug te storten en ondertussen heb ik vandaag gewerkt aan… Mijn nieuwe website! 

Geen gouden bergen, maar ik ben blij met wat ik heb neergezet. Wees welkom en uiteraard zijn op-en aanmerkingen meer dan welkom!

De humor van Pacha Mama, een geschenk uit de hemel

Half januari 2014 ben ik naar een despacho-ceremonie geweest van een vriendin van mij. Het was een hele fijne avond, waarin we met 10 mensen een mooi geschenk voor Pachamama en Spirit hebben gemaakt. Net zoals je op feestjes in het “echte” leven niet alleen je wensen bespreekt, laat je ook tijdens de ceremonie ook los wat je niet meer hebben wilt, wat niet meer nodig is en Pachamama neemt dit dankbaar aan.
Ik had me voorgenomen weer open te gaan staan voor een relatie met een man en dit heb ik dan ook in de despacho ingebracht.
Q'ari en PadmapaniHeel politiek correct vraag ik om een relatie met een man, een relatie die compleet in overeenstemming is voor mijn hoogste goed. En, zoals ons dat geleerd is, verbindt er vooral geen personen aan. Geef het universum de mogelijkheid het beste voor jou te manifesteren.
Zoals een “goede leerling” betaamt laat ik vervolgens alles los (oftewel, ik vergeet het compleet!) en een aantal dagen later biedt een andere vriendin mij een pup aan. Een pup van 5 maanden die eind december het nest zou verlaten, maar toch niet werd opgehaald. Misschien iets voor mij? O, en ook niet onbelangrijk, zijn naam is Q’ari. Misschien leuk om te weten wat die naam betekend, want ik begrijp de taal van de Qero’s niet. Q’ari betekend MAN.

Hoezo heeft Pachamama een groot gevoel voor humor? Ik gelukkig ook en lig helemaal in een deuk hierom. Hoezo, je krijgt niet precies wat je vraagt? Echt wel!!!! Ondertussen zijn Q’ari en ik “een setje” naar mijn volle tevredenheid. En ik denk ook de zijne!