Laatste nieuws en blog

Van een zak stenen naar werkbare familiemesa

De mesa, wat doe jij er eigenlijk mee?

Gedurende mijn trainingen met de paqo’s leerde ik hoe ik een mesa op mocht gaan bouwen. Een mesa is een mobiel altaar, de medicijnbuidel van een sjamaan. Mooie doeken er omheen en ja hoor, er kwamen keer op keer stenen op mijn pad die in mijn mesa thuis hoorde. Tenminste, dat dacht ik dan toch!

De stenen in de mesa, daar kan je mee werken. Mensen een sjamanistische heling geven. Maar wanneer deed ik dat? Nooit! De enige keren dat ik mijn mesa gebruikte was als ik de trainingen Nusta Karpay en Chaka doorgaf.

Afgelopen september ging ik naar een workshop van medicijnvrouw Silvia Calilisaya in Kerkdriel. Ik zocht mijn mesa en andere spullen die ik mee wilde nemen, zoals pen en papier. Een zware pakket in een mooie doek, vol zware stenen. En ja hoor, iedereen had zijn mooie pakketje stenen in mooie doeken bij zich!
En wat voelde ik me dom. Waarom liep ik te zeulen met dat mooie pakketje zware stenen? Ik had er een jaar niet naar omgekeken, niet geopend, want ik geef geen inca-trainingen meer. En omdat Silvia een workshop wordt het opeens wel belangrijk?

Twee dagen later ging ik weer naar Kerkdriel voor een workshop van Silvia en heb ik mijn mesa thuis gelaten. Want ik zag er geen meerwaarde van in om weer met kilo’s stenen in een mooie doek te sjouwen.

“Toevallig” sprak ik die middag in de pauze met een cursist die vertelde dat ze eigenlijk niet wist wat ze met haar mesa moest doen. Ik vertelde haar dat ik twee dagen eerder mijn mesa was gaan zoeken en mee had genomen, maar dat ik daarvoor er een jaar niet naar had omgekeken. Silvia hoorde ons praten en vertelde dat je als je niet met je mesa werkt om mensen te behandelen, je je mesa om kan bouwen tot een familiemesa.

Twee weken later kwam Silvia bij mij en spraken we geregeld over de familiemesa. In je familiemesa is er ruimte voor de 7 tempels, de 3 werelden, de 4 windrichtingen en nog meer. Jij bent het middelpunt van de mesa en alles draait om jou, letterlijk en figuurlijk.
Ik besloot om samen met Silvia mijn mesa om te bouwen tot familiemesa. Een mesa die ik kan zetten voor de mensen met wie ik werk, voor mijn praktijk, voor mezelf, Q’ari mijn hond, mijn familie, mijn vrienden, Moeder Aarde en alles wat voor mij belangrijk is.

Ik vergeet bijna het belangrijkste te vertellen! Toen ik mijn mesa uitpakte, bleek er mot in te zitten en de gaten begonnen te vallen in mijn mooie kleedjes. Ik heb de kleden op de hand gewassen en nu zullen ze niet verder uiteen vallen. Voor mij wel een teken dat ik er echt geen aandacht aan heb gegeven, wat ik uiteraard al wist.

Hoe vaak gebruik jij je mesa voor helingen bij mensen? Wanneer heb jij voor het laatst jouw mesa echte aandacht gegeven? Of ligt jouw mesa net zoals de mijne voorheen ergens in een hoekje te wachten op… op wat eigenlijk?

Mijn familiemesa leeft, ik werk er iedere dag mee en de verbinding wordt sterker en krachtiger. Wil jij jouw mesa ook omzetten naar een familiemesa? Eindelijk is het niet meer een zak met stenen, maar een medicijnbuidel waar ik echt een diepe verbinding mee heb en weet te werken vanuit hart en ziel.

Aangezien ik heel blij ben met mijn familiemesa wil ik jou ook de mogelijkheid geven om je eigen familiemesa op te bouwen! Dit kan je doen door je “oude mesa” net als ik om te bouwen naar een familiemesa, maar je kan ook vanuit 0 starten.

Zondag 6 mei geeft Silvia Calisaya een dagworkshop. 1 dagdeel zal in het teken staan van het maken van je eigen familiemesa en je bent van harte welkom!

Als je je wil aanmelden voor deze dag of meer informatie wil, neem dan contact met mij op via info@padmapani.nl

Moeder Aarde inspiratie

De krokussen laten hun kopjes en kleuren zien, op sommige plekken staan de narcissen in bloei. En ondertussen wordt er druk gespeculeerd over hoeveel medailles we winnen op de Olympische Winterspelen EN of er dit weekend geschaatst kan worden op NATUURIJS!

De lucht zit vol met beloftes, vol inspiratie en toch iedere morgen nog een klein laagje ijs op de auto. Voor mij betekend dat ik iedere morgen voor vertrek iets eerder de deur uit moet gaan, zodat ik kan krabben en veilig de weg op kan. Dus niet gelijk van start, maar een rustige start aan het begin van de dag.

Net als de sneeuwklokjes wil ik graag naar buiten treden, mezelf laten zien. En dan vooral de manier waarop ik in contact ben met Moeder Aarde. En dan ook de twijfel, is dit het moment of nog even wachten. Is de tijd rijp of nog niet?

Vandaag ben ik als de eerste voorjaarsbloemen. Ik steek mijn kopje en groene blaadjes uit en wordt wil heel graag met de inspiratiekaartjes van Moeder Aarde met je delen!
Inspirerende teksten van Moeder Aarde gecombineerd met natuurfoto’s. Vanaf morgen wekelijks te vinden op de pagina van Padmapani op Facebook en vanaf vandaag kan je ze ook in je mailbox ontvangen!

Begin je dag met een Moeder Aarde inspiratiekaart in je mailbox. 7 ochtenden, 7 inspiratiekaartjes. Een heerlijk begin van je dag!

Klik hier om je aan te melden voor 7 dagen verbinding met Moeder Aarde door 7 inspirerende kaartjes.

Loslaten met hulp van de wind, 3 manieren

Loslaten, het lijkt het modewoord van deze tijd. En toch wil ook ik het hier over hebben met jou, samen met de energie van Moeder Aarde. Want ik geef je in deze blog 3 manieren hoe jij kan loslaten wat je niet meer nodig hebt door gebruik te maken van de wind.

Momenteel is het erg stormachtig. De wind komt vanuit alle hoeken. Hier in de stad sta je soms beschut en zodra je de hoek om gaat is het alle zeilen bijzetten om te blijven staan. De oren van mijn hond wapperen momenteel alle kanten op als we wandelen.
In het bos is het goed te zien welke bomen te veel wind hebben gepakt, ze zijn ontworteld en zijn omgevallen.

Maar de wind is er ook om jou bij te staan, om je te helpen. Om hier mee te leren werken is het momenteel het ideale moment, want het waait en stormt veel. Je hoeft de wind dus niet op te roepen. De wind is er gewoon! Ik geef je 3 tips hoe je de wind kan en mag gebruiken om datgene wat je blokkeert, tegenhoud of wat je niet langer meer vast wil houden, los te laten.

Manier 1, help de wind een handje.

De wind een handje helpen? Ja, maar dan letterlijk! Want wat is er nu fijner dan werken met datgene dat er altijd is? Jijzelf! En de wind om je heen.
Terwijl je de wind langs je lichaam laat gaan spreid je je armen en vraag je heel bewust aan de wind, hardop of in gedachten, of deze alle zwaarte uit je energiesysteem mee wil nemen. Ga vervolgens met je handen langs je lichaam, alsof het waaiers zijn. Je helpt de wind om de energie los te maken, dit kan je soms ook voelen en dan help je door te trekken.
Ga met je handen over en langs je hele lichaam. Laat je door je gevoel leiden. Help de wind door bij je hoofd alle overtollige gedachten eruit te trekken. En geef keer op keer alles mee aan de wind. Vraag aan de wind om met je samen te werken. Geef je intenties mee om alle overbodige energie af te laten voeren. De wind weet wel waar die jouw vervuilde energie naar toe moet brengen, zodat jij en ieder ander er geen last meer van heeft.

Manier 2, zeg het tegen de wind.

Ga naar een plek waar je je veilig voelt, waar je letterlijk kan zeggen wat je wilt. Zorg wel dat dit ook letterlijk een veilige plek is als er veel wind is, zodat je ook veilig bent. Ga dus niet naar het bos met zware wind of storm, maar naar zee of een andere open plek.
Geef een stem aan alles wat je niet meer bij je wil dragen, alles wat je niet meer met je mee wil nemen in je rugzak. Spreek uit wat je dwars zit, waar je van baalt, wat je blokkeert, wat je tegenhoud.
Vraag aan de wind of deze jouw lasten mee wil nemen, ver, ver bij je vandaan. Naar een plek waar niemand er last van heeft. Geef ook echt jouw ballast mee met de wind. Doe dit vanuit emotie. Je mag schreeuwen, huilen, lachen, je lichaam erbij gebruiken. Alles wat er voor jou nodig is om de wind jouw rotzooi mee te laten nemen.

Manier 3, werken met veren.

Neem 1 of meerdere veren van een gans, zwaan, duif of andere veren die je gevonden hebt.
Creëer zelf de wind door met de veer te werken of door samen te werken met de wind.

Ga met je gedachten naar het verleden en vraag de wind van het verleden om je te helpen, je bij te staan. Ga met de veer over je lichaam, langs je lichaam en vraag aan de wind om datgene wat je niet meer nodig hebt uit je verleden om mee te nemen. Je kan hier aan denken, het uitspreken en ondertussen ga je met de veer over je lichaam. Laat je leiden door de wind, door de veer. De lichaamsherinneringen worden geactiveerd en de wind blaast je cellen schoon. Neem hiervoor de tijd.

Als je voelt dat het voldoende is, bedank dan de wind van het verleden en vraag de wind van het heden om je te helpen, je bij te staan.
Ga wederom met de veer over en langs je lichaam en geef alles uit het heden wat je niet meer nodig hebt mee aan de wind. Laat je schoonblazen. Doe dit zolang het goed voelt voor je.

Ga vervolgens werken met de kosmische wind. Werk met de veer vooral rondom je hoofd en geef verdrietige gedachten/herinneringen, etc. die verbonden is met overledenen mee aan deze wind. Als je hiermee klaar bent neem je even een moment rust.
Daarna vraag je aan de kosmische wind om je te vullen met lichte, helende energie. Je helpt deze energie te integreren door met de veer of veren van boven naar beneden over je lichaam te gaan. Volg je gevoel hier, het kan ook fijn zijn bijvoorbeeld om de energie in je lichaam te kloppen met de veer.

Extra tip!

Als het windstil is, dan is dat het ideale moment om aan de wind te vertellen wat het is dat jij daadwerkelijk wil. De wind brengt dit dan naar je toe. Zie het als volgt, als je in de bergen bent, het is windstil en je roept, dan brengt de echo het naar je toe terug als teken dat je bent gehoord. Wij hebben hier in Nederland geen bergen, maar wel de wind die jou hoort, verstaat en begrijpt!

Ben je nu in 1 keer van je problemen af? Nee, vaak niet. We zijn hardnekkige vasthouders en hebben vaak meerdere sessies met onszelf nodig om tot heling te komen. Of de wind blaast een laag weg en de volgende laag wordt zichtbaar. Ga en wil jij dat aanpakken? Of bedek je het liever? Na het loslaten komt de vergeving. Vergeef jij jezelf en de ander?

Loslaten, het klinkt zo gemakkelijk, maar het is een proces, een proces van vallen en opstaan. Een proces van verdieping en keer op keer een beetje verder gaan met opruimen en leegruimen van je rugzak. Deze oefeningen kan en mag je keer op keer doen. Maak gebruik van de wind! Deze is er om jou bij te staan en je te helpen!

Je bent van harte welkom om je ervaringen te delen in de besloten groep van Padmapani of onderaan deze blog.

Goede voornemens

Goede voornemens, wie kent ze niet?
September 2017, in de cocabladeren ziet Silvia Calisaya dat het echt tijd is voor mij om te stoppen met roken. Niet alleen voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van Q’ari die ook last heeft van mijn roken.
3 Oktober 2017, ik stop met roken en dat valt samen met de grote landelijke actie “Stoptober”. Ik heb daar niet zoveel van meegekregen, maar wel de app gebruikt die bij stoptober hoort.

Ik heb nog heel even gedacht, zal ik per 1 januari stoppen met roken? Maar waarom uitstellen wat je per direct kan veranderen? En eigenlijk diep van binnen ook wil veranderen! Als ik deze blog schrijf is het 23 december en ben ik nog steeds gestopt met roken. Ik heb wel een terugval gehad na het overlijden van mijn oma. En dat hoort er bij, verandering gaat met vallen en opstaan. In plaats van mezelf en het stoppen met roken als een mislukking te bestempelen heb ik mijn oude gewoonte geaccepteerd en ben ik mijn nieuwe gewoonte weer opgepakt.

Op weg naar de challenge vind ik dat ik zelf ook mee mag gaan doen! Ik heb ervoor gekozen om gezonder te gaan eten en als het mogelijk is gelijk een aantal kilo’s kwijt te raken. Na het stoppen met roken en het verlies van mijn oma ben ik een beetje de verkeerde kant op ontploft 😉

Nu kon ik het niet laten om toch alvast te beginnen met minder koolhydraten te eten en minder suikers. Maar vanaf 1 januari wil ik er voorledig voor gaan!

Welke goede voornemens heb jij? En kan jij, net als ik, wel een steuntje in de rug gebruiken? Doe je dan ook mee met de challenge Ja – ik  kan het volhouden!

We starten 1 januari en maken van 2018 het jaar dat alle goede voornemens uit gaan komen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewust wandelen in Breda

De herfst is begonnen!

Gisteren voelde ik het echt, het is herfst! Er zit een frisse kou in de lucht waarvan je gewoon weet, die vertrekt voorlopig niet meer. De zomer is echt voorbij, de herfst is in volle gang en de winter, de winter die komt er aan.

Zeker in combinatie met de wintertijd. Het is in 1 keer vroeg donker! Waar ik in de zomer regelmatig met de hond een lange avondwandeling maak, is het nu echt weer aanpassen. Vooral overdag met de hond op stap, zodat we allebei onze beweging krijgen.

Tijdens de opleiding wandelcoaching leer ik volop nieuwe dingen die ik graag met je wil delen in een wandelcoachtraject. Maar ook gedurende de wekelijkse wandelingen die ik vanaf november 2017 organiseer.

Iedere dinsdag met een kleine groep op stap in het mooie Mastbos. Een wandeling van ongeveer een uur, waarin we starten met de 5 stappen naar bewust wandelen. Eventueel nog een leuke andere oefening om je meer en meer bewust te maken van je omgeving.

Na de wandeling lekker warm worden in de Kogelvanger met een kop thee/koffie en wat lekkers erbij. Op deze manier wordt wandelen een traktatie voor lichaam en geest!

Je bent van harte welkom om mee te wandelen. De kosten hiervoor zijn 11 euro, inclusief de traktatie in de Kogelvanger en begeleiding in bewust wandelen. Wandel je in 2017 voor de eerste keer mee? Gebruik dan de code WANDELMEE en ontvang 50% korting. Je betaald dan maar €5,50 voor je eerste wandeling.

Om ervoor te zorgen dat iedereen die mee wil lopen ook mee kan lopen moet je je wel even van te voren aanmelden. Anders vertrekken we misschien zonder jou en dat is niet de bedoeling.

 

Zomertijd, wintertijd…. Het is weer het moment om de klok te verzetten!

Wat is het ook alweer? Vooruit, achteruit?

Er zijn verschillende foefjes en dit is degene die ik gebruik.
Voorjaar ➔zomer tijd ➔ vooruit
Najaar ➔ wintertijd ➔ achteruit

Ieder half jaar zie ik er weer tegenop, het verzetten van de klok. Mijn hele ritme gaat ervan in de war! Ik ben veel te vroeg wakker, ga voor mijn gevoel veel te vroeg naar bed. En ik heb trek op de meest vreemde momenten.
Ik kan de tijd niet meer inschatten en het licht van buiten is ook even helemaal geen graadmeter! Wat ik ook erg jammer vind, een lange wandeling in de avond, dat is voorlopig weer voorbij! Lopen in het donker met de hond vind ik niet erg, maar een echte lange wandeling in het donker, dat doe ik toch niet. Op naar meer wandelingen overdag dan maar.

Het duurt een dag of 7 en dan ben ik er wel weer aan gewend. Maar van mij persoonlijk mag het afgeschaft worden!
Vanavond voor het slapen gaan de radiowekker een uur terug zetten. Volgens mij weten alle andere apparaten in huis dat ze om 3.00 uur opeens terug moeten naar 2.00 uur. Ook al zo’n bijzonder proces!

Wat vind jij van het verschuiven van de tijd?

Hier nog wat foefjes om te onthouden of de tijd voor- of achteruit gaat!

➔ WinTERUG
➔ korte mouwen korter slapen, lange mouwen langer slapen
➔ Herfst, koud, donker, lekker uurtje langer slapen
➔ Als de klok een auto was; dan is zomertijd je voorruit en wintertijd je achterruit
➔ SPRING forward, FALL backward
➔ Als er blaadjes aan de bomen groeien, komt er een uur ‘bij’. Als de blaadjes van de bomen vallen, ‘valt’ er een uur af.

Heb jij nog tips om te onthouden of de klok voor- of achteruit gaat?

Loslaten en oogsten

De herfst is vaak een periode van loslaten en een periode van oogsten.

Wat ik op dit moment met veel vertrouwen en liefde loslaat is het vangnet van een uitkering. Na maandelijks steeds meer van mijn WW-uitkering “ingeleverd” te hebben ben ik nu op het geweldige punt aangekomen niet langer gebruik te hoeven maken van de uitkering. Hoe “toevallig” dat dit punt precies samenvalt met de einddatum van de WW-uitkering.

Ik mag gaan oogsten waarvoor ik me de afgelopen jaren heb ingezet en vooral niet vergeten te genieten van mijn bloeiende praktijk die mij in alles voorziet wat ik nodig heb.

Er is nog iets wat ik wat ik bewust ga loslaten. Jullie (de mensen die me volgen op Facebook) hebben met me mee gewandeld op weg naar een uniek en persoonlijk Moeder Aarde Orakelset! Tot op heden heb ik nog steeds niet een vorm gevonden waarmee ik de was kan beschermen. Of het is een manier die echt uren in beslag neemt waarmee de kosten van de set over de 200 euro gaat komen. En laten we reëel zijn, zo bijzonder is de set nu ook weer niet 😉

Voor nu stop ik met de praktische ontwikkeling van de Moeder Aarde Orakelset. Ik heb de tijd nodig om andere dingen vorm te geven. Dit betekend zeker niet het einde van de Moeder Aarde kaarten. Juist doordat ik de set nu loslaat komt er weer ruimte voor het maken van kaarten. Allemaal heel erg bedankt voor jullie hulp! En als de kaartenset weer uit de koelkast komt, dan breng ik jullie zeer zeker op de hoogte!


Iedere vrijdag zal ik kaarten blijven plaatsen en ik verwacht ook weer regelmatig kaarten en boodschappen in het moment te gaan maken. Daar komt weer ruimte en tijd voor!

Mijn weg van hulpverlening en Moeder Aarde

Na de Mavo ben ik naar het MDGO gegaan en vervolgens in Breda gaan studeren aan het HBO. Van de Mavo naar Activiteitenbegeleiding naar Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bijna 20 jaar werk ik nu als reguliere hulpverlener met zeer verschillende mensen, met erg veel plezier!
En toch miste ik iets in mijn leven. Na vele omzwervingen, persoonlijke ontwikkelingen en bewustwordingen heb ik mijn plekje gevonden. Op mijn unieke manier in persoonlijke contact met Moeder Aarde, de natuur om ons heen.

De tijd is aangebroken om dit samen te voegen! Professionele hulpverlening in combinatie met de natuur. Om dit op een goede manier samen te voegen heb ik de opleiding Wandelcoaching gedaan. Het is tijd om ook hiermee mee naar buiten te treden!

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op via info@padmapani.nl. Dan bekijken we de mogelijkheden. Binnenkort is er meer informatie terug te vinden op de website!

Iedere dinsdag wandelen we in een groepje van maximaal 10 personen in het Mastbos. Voor meer informatie klik je hier.

Wil je alvast beginnen met wandelen? De eerste stappen zetten naar bewust wandelen? Of je nu 5 minuten de tijd hebt of een uur, bewust wandelen kan altijd en overal!


Download hier gratis het ebook 5 stappen naar bewust wandelen.

Wat ben jij op dit moment aan het oogsten en loslaten?

Welkom bij de nieuwe website van Padmapani!

Een aantal maanden geleden kreeg ik een telefoontje van mijn website hosting met het aanbod om mijn website volgens de normen van 2017 te maken. Hmmm, dat voelde toch wel even een beetje vreemd, want ik maak al zeker 10 jaar mijn eigen websites! Oei, daar ligt ook gelijk het probleem van mijn site, deze was zo 1997! Uiteraard werden er gouden bergen beloofd over het aantal mensen dat mijn site zal gaan vinden, want ze gaan me helpen met de teksten schrijven en de SEO voor me doen. Dat laatste was, in combinatie met het moderner maken van mijn site, het duwtje dat ik nodig had. Want ik heb helemaal geen zin meer in dat SEO-gedoe. En om dat goed onder de knie te krijgen moet ik daar echt nog wel wat scholing in gaan ontvangen.

Tijd om de touwtjes uit handen te geven, dit keer aan een officieel team van webdesigners. De eerste weken erg fijn telefonisch en mailcontact en vervolgens helemaal niets meer! In de telefoon geklommen en gevraagd wat er aan de hand is. Blijkbaar zijn ze achter de schermen op een ander systeem overgestapt, maar ze zullen zo spoedig mogelijk weer aan mijn site gaan werken. En ja hoor, een week later weer volop mail en telefonisch contact. Dat moet helemaal goed gaan komen!

En toen gaven ze me de inlogcodes, zodat ik mee kan kijken achter de schermen. Helaas zou ik bijna zeggenWant wat ik zag, daar was ik niet blij mee! Er is een tabblad met SEO en deze was helemaal niet ingevuld, snel uitgezocht hoe ik de SEO van mijn individuele pagina’s kan bekijken en toen sprong ik wel een beetje uit mijn vel….

Helaas voor de medewerker die ik op dat moment aan de telefoon had om mij “door het programma heen te leiden”. Want wie gaat mij ooit vinden op mijn beginpagina met het woord “home”? Of wat denk je van de zoekwoorden “over mij”? Ga jij die gebruiken op het moment dat je graag meer informatie wil over begeleiding, wandelcoaching of Moeder Aarde kaarten van mij in Breda, bij Padmapani?
Ik denk het niet. En wonder boven wonder, de medewerker was het wel met me eens en maakte er gelijk een prioriteit van om dit aan te passen.

Een beetje beduusd, zo kwam het in ieder geval op mij over, zei hij dat het de eerste keer is dat hij iemand spreekt die zo goed met het programma overweg kan. Ik vertel hem dat ik al ruim 10 jaar mijn eigen websites maak, zelf heb geprogrammeerd en met veel verschillende programma’s heb gewerkt. En dat ik daarin dus aardig wat ervaring heb. Maar nu juist mijn tijd en energie in andere dingen wil gaan steken en dat ik verwacht dat zij het beter kunnen dan ik. Dus kom maar op, laat maar zien waartoe je in staat zijn!

Stiekem was ik heel blij dat ik de inlog kreeg zodat ik achter de schermen kan gaan werken. Want ik heb het echt nodig om de basis te zien om te weten wat ik anders wil. En zo blijkt dat er 2 pagina’s uit mochten en deze worden samengevoegd in een webwinkelpagina. Als het zover is, dan nog even uitvogelen hoe mijn digitale kassa eraan gekoppeld kan worden.

Ik kan de controle niet helemaal uit handen geven en volgens mij is dat ook niet de bedoeling. Want de website is en blijft mijn visitekaartje en ik moet er helemaal tevreden mee en over zijn wil ik mijn akkoord voor lanceren geven.
Het heeft dan ook wat langer geduurd dan dat ik had verwacht, maar hier is ze dan, de nieuwe website van Padmapani!

Wees welkom enne, als je verbeterpunten hebt, laat ze me vooral weten! Ik zet mijn websitespecialisten graag zinvol aan het werk!

Van hart tot hart,
Alexandra

PS, ik ben benieuwd naar de beloofde gouden bergen, ik hou je op de hoogte!

Bovenstaande schreef ik een aantal weken geleden, er vast van overtuigd dat het helemaal goed zou komen!

Na nog wat mailcontact heen en weer bleef het stil aan de kant van de webdesigners. Weer maar eens telefonisch kontakt gezocht en ja hoor, ik kreeg een mailtje terug. Blijkbaar is het niet handig om met mij te praten als ik aangeef niet tevreden te zijn. Ik kreeg namelijk als reactie dat ik niets meer van me had laten horen en daarop ben ik weer in de telefoon geklommen. Aangegeven dat dit niet de manier is waarop ik wil communiceren, dat ik niet tevreden ben over de gang van zaken en dat dit dus danig veel frustratie oplevert dat ik het liever allemaal zelf doe! De vriendelijke dame aan de telefoon kon hier niet zoveel mee (verschillende schijven uiteraard) en vroeg me dit via de mail als reactie te geven.

Nu wacht ik dus rustig af op wat komen gaat. Ik heb gevraagd of ze zo vriendelijk willen zijn mijn geld terug te storten en ondertussen heb ik vandaag gewerkt aan… Mijn nieuwe website! 

Geen gouden bergen, maar ik ben blij met wat ik heb neergezet. Wees welkom en uiteraard zijn op-en aanmerkingen meer dan welkom!

De humor van Pacha Mama, een geschenk uit de hemel

Half januari 2014 ben ik naar een despacho-ceremonie geweest van een vriendin van mij. Het was een hele fijne avond, waarin we met 10 mensen een mooi geschenk voor Pachamama en Spirit hebben gemaakt. Net zoals je op feestjes in het “echte” leven niet alleen je wensen bespreekt, laat je ook tijdens de ceremonie ook los wat je niet meer hebben wilt, wat niet meer nodig is en Pachamama neemt dit dankbaar aan.
Ik had me voorgenomen weer open te gaan staan voor een relatie met een man en dit heb ik dan ook in de despacho ingebracht.
Q'ari en PadmapaniHeel politiek correct vraag ik om een relatie met een man, een relatie die compleet in overeenstemming is voor mijn hoogste goed. En, zoals ons dat geleerd is, verbindt er vooral geen personen aan. Geef het universum de mogelijkheid het beste voor jou te manifesteren.
Zoals een “goede leerling” betaamt laat ik vervolgens alles los (oftewel, ik vergeet het compleet!) en een aantal dagen later biedt een andere vriendin mij een pup aan. Een pup van 5 maanden die eind december het nest zou verlaten, maar toch niet werd opgehaald. Misschien iets voor mij? O, en ook niet onbelangrijk, zijn naam is Q’ari. Misschien leuk om te weten wat die naam betekend, want ik begrijp de taal van de Qero’s niet. Q’ari betekend MAN.

Hoezo heeft Pachamama een groot gevoel voor humor? Ik gelukkig ook en lig helemaal in een deuk hierom. Hoezo, je krijgt niet precies wat je vraagt? Echt wel!!!! Ondertussen zijn Q’ari en ik “een setje” naar mijn volle tevredenheid. En ik denk ook de zijne!