Loslaten met hulp van de wind, 3 manieren

Loslaten, het lijkt het modewoord van deze tijd. En toch wil ook ik het hier over hebben met jou, samen met de energie van Moeder Aarde. Want ik geef je in deze blog 3 manieren hoe jij kan loslaten wat je niet meer nodig hebt door gebruik te maken van de wind.

Momenteel is het erg stormachtig. De wind komt vanuit alle hoeken. Hier in de stad sta je soms beschut en zodra je de hoek om gaat is het alle zeilen bijzetten om te blijven staan. De oren van mijn hond wapperen momenteel alle kanten op als we wandelen.
In het bos is het goed te zien welke bomen te veel wind hebben gepakt, ze zijn ontworteld en zijn omgevallen.

Maar de wind is er ook om jou bij te staan, om je te helpen. Om hier mee te leren werken is het momenteel het ideale moment, want het waait en stormt veel. Je hoeft de wind dus niet op te roepen. De wind is er gewoon! Ik geef je 3 tips hoe je de wind kan en mag gebruiken om datgene wat je blokkeert, tegenhoud of wat je niet langer meer vast wil houden, los te laten.

Manier 1, help de wind een handje.

De wind een handje helpen? Ja, maar dan letterlijk! Want wat is er nu fijner dan werken met datgene dat er altijd is? Jijzelf! En de wind om je heen.
Terwijl je de wind langs je lichaam laat gaan spreid je je armen en vraag je heel bewust aan de wind, hardop of in gedachten, of deze alle zwaarte uit je energiesysteem mee wil nemen. Ga vervolgens met je handen langs je lichaam, alsof het waaiers zijn. Je helpt de wind om de energie los te maken, dit kan je soms ook voelen en dan help je door te trekken.
Ga met je handen over en langs je hele lichaam. Laat je door je gevoel leiden. Help de wind door bij je hoofd alle overtollige gedachten eruit te trekken. En geef keer op keer alles mee aan de wind. Vraag aan de wind om met je samen te werken. Geef je intenties mee om alle overbodige energie af te laten voeren. De wind weet wel waar die jouw vervuilde energie naar toe moet brengen, zodat jij en ieder ander er geen last meer van heeft.

Manier 2, zeg het tegen de wind.

Ga naar een plek waar je je veilig voelt, waar je letterlijk kan zeggen wat je wilt. Zorg wel dat dit ook letterlijk een veilige plek is als er veel wind is, zodat je ook veilig bent. Ga dus niet naar het bos met zware wind of storm, maar naar zee of een andere open plek.
Geef een stem aan alles wat je niet meer bij je wil dragen, alles wat je niet meer met je mee wil nemen in je rugzak. Spreek uit wat je dwars zit, waar je van baalt, wat je blokkeert, wat je tegenhoud.
Vraag aan de wind of deze jouw lasten mee wil nemen, ver, ver bij je vandaan. Naar een plek waar niemand er last van heeft. Geef ook echt jouw ballast mee met de wind. Doe dit vanuit emotie. Je mag schreeuwen, huilen, lachen, je lichaam erbij gebruiken. Alles wat er voor jou nodig is om de wind jouw rotzooi mee te laten nemen.

Manier 3, werken met veren.

Neem 1 of meerdere veren van een gans, zwaan, duif of andere veren die je gevonden hebt.
Creëer zelf de wind door met de veer te werken of door samen te werken met de wind.

Ga met je gedachten naar het verleden en vraag de wind van het verleden om je te helpen, je bij te staan. Ga met de veer over je lichaam, langs je lichaam en vraag aan de wind om datgene wat je niet meer nodig hebt uit je verleden om mee te nemen. Je kan hier aan denken, het uitspreken en ondertussen ga je met de veer over je lichaam. Laat je leiden door de wind, door de veer. De lichaamsherinneringen worden geactiveerd en de wind blaast je cellen schoon. Neem hiervoor de tijd.

Als je voelt dat het voldoende is, bedank dan de wind van het verleden en vraag de wind van het heden om je te helpen, je bij te staan.
Ga wederom met de veer over en langs je lichaam en geef alles uit het heden wat je niet meer nodig hebt mee aan de wind. Laat je schoonblazen. Doe dit zolang het goed voelt voor je.

Ga vervolgens werken met de kosmische wind. Werk met de veer vooral rondom je hoofd en geef verdrietige gedachten/herinneringen, etc. die verbonden is met overledenen mee aan deze wind. Als je hiermee klaar bent neem je even een moment rust.
Daarna vraag je aan de kosmische wind om je te vullen met lichte, helende energie. Je helpt deze energie te integreren door met de veer of veren van boven naar beneden over je lichaam te gaan. Volg je gevoel hier, het kan ook fijn zijn bijvoorbeeld om de energie in je lichaam te kloppen met de veer.

Extra tip!

Als het windstil is, dan is dat het ideale moment om aan de wind te vertellen wat het is dat jij daadwerkelijk wil. De wind brengt dit dan naar je toe. Zie het als volgt, als je in de bergen bent, het is windstil en je roept, dan brengt de echo het naar je toe terug als teken dat je bent gehoord. Wij hebben hier in Nederland geen bergen, maar wel de wind die jou hoort, verstaat en begrijpt!

Ben je nu in 1 keer van je problemen af? Nee, vaak niet. We zijn hardnekkige vasthouders en hebben vaak meerdere sessies met onszelf nodig om tot heling te komen. Of de wind blaast een laag weg en de volgende laag wordt zichtbaar. Ga en wil jij dat aanpakken? Of bedek je het liever? Na het loslaten komt de vergeving. Vergeef jij jezelf en de ander?

Loslaten, het klinkt zo gemakkelijk, maar het is een proces, een proces van vallen en opstaan. Een proces van verdieping en keer op keer een beetje verder gaan met opruimen en leegruimen van je rugzak. Deze oefeningen kan en mag je keer op keer doen. Maak gebruik van de wind! Deze is er om jou bij te staan en je te helpen!

Je bent van harte welkom om je ervaringen te delen in de besloten groep van Padmapani of onderaan deze blog.

Geef een reactie