Van een zak stenen naar werkbare familiemesa

De mesa, wat doe jij er eigenlijk mee?

Gedurende mijn trainingen met de paqo’s leerde ik hoe ik een mesa op mocht gaan bouwen. Een mesa is een mobiel altaar, de medicijnbuidel van een sjamaan. Mooie doeken er omheen en ja hoor, er kwamen keer op keer stenen op mijn pad die in mijn mesa thuis hoorde. Tenminste, dat dacht ik dan toch!

De stenen in de mesa, daar kan je mee werken. Mensen een sjamanistische heling geven. Maar wanneer deed ik dat? Nooit! De enige keren dat ik mijn mesa gebruikte was als ik de trainingen Nusta Karpay en Chaka doorgaf.

Afgelopen september ging ik naar een workshop van medicijnvrouw Silvia Calilisaya in Kerkdriel. Ik zocht mijn mesa en andere spullen die ik mee wilde nemen, zoals pen en papier. Een zware pakket in een mooie doek, vol zware stenen. En ja hoor, iedereen had zijn mooie pakketje stenen in mooie doeken bij zich!
En wat voelde ik me dom. Waarom liep ik te zeulen met dat mooie pakketje zware stenen? Ik had er een jaar niet naar omgekeken, niet geopend, want ik geef geen inca-trainingen meer. En omdat Silvia een workshop wordt het opeens wel belangrijk?

Twee dagen later ging ik weer naar Kerkdriel voor een workshop van Silvia en heb ik mijn mesa thuis gelaten. Want ik zag er geen meerwaarde van in om weer met kilo’s stenen in een mooie doek te sjouwen.

“Toevallig” sprak ik die middag in de pauze met een cursist die vertelde dat ze eigenlijk niet wist wat ze met haar mesa moest doen. Ik vertelde haar dat ik twee dagen eerder mijn mesa was gaan zoeken en mee had genomen, maar dat ik daarvoor er een jaar niet naar had omgekeken. Silvia hoorde ons praten en vertelde dat je als je niet met je mesa werkt om mensen te behandelen, je je mesa om kan bouwen tot een familiemesa.

Twee weken later kwam Silvia bij mij en spraken we geregeld over de familiemesa. In je familiemesa is er ruimte voor de 7 tempels, de 3 werelden, de 4 windrichtingen en nog meer. Jij bent het middelpunt van de mesa en alles draait om jou, letterlijk en figuurlijk.
Ik besloot om samen met Silvia mijn mesa om te bouwen tot familiemesa. Een mesa die ik kan zetten voor de mensen met wie ik werk, voor mijn praktijk, voor mezelf, Q’ari mijn hond, mijn familie, mijn vrienden, Moeder Aarde en alles wat voor mij belangrijk is.

Ik vergeet bijna het belangrijkste te vertellen! Toen ik mijn mesa uitpakte, bleek er mot in te zitten en de gaten begonnen te vallen in mijn mooie kleedjes. Ik heb de kleden op de hand gewassen en nu zullen ze niet verder uiteen vallen. Voor mij wel een teken dat ik er echt geen aandacht aan heb gegeven, wat ik uiteraard al wist.

Hoe vaak gebruik jij je mesa voor helingen bij mensen? Wanneer heb jij voor het laatst jouw mesa echte aandacht gegeven? Of ligt jouw mesa net zoals de mijne voorheen ergens in een hoekje te wachten op… op wat eigenlijk?

Mijn familiemesa leeft, ik werk er iedere dag mee en de verbinding wordt sterker en krachtiger. Wil jij jouw mesa ook omzetten naar een familiemesa? Eindelijk is het niet meer een zak met stenen, maar een medicijnbuidel waar ik echt een diepe verbinding mee heb en weet te werken vanuit hart en ziel.

Aangezien ik heel blij ben met mijn familiemesa wil ik jou ook de mogelijkheid geven om je eigen familiemesa op te bouwen! Dit kan je doen door je “oude mesa” net als ik om te bouwen naar een familiemesa, maar je kan ook vanuit 0 starten.

Zondag 6 mei geeft Silvia Calisaya een dagworkshop. 1 dagdeel zal in het teken staan van het maken van je eigen familiemesa en je bent van harte welkom!

Als je je wil aanmelden voor deze dag of meer informatie wil, neem dan contact met mij op via info@padmapani.nl

Geef een reactie